• تعریف شرکت دانش بنیان :

شرکت های دانش بنیان (Knowledge-based Companies) به شرکت هایی گفته می شود که بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی شکل می گیرند.این شرکت ها موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در حوزه فناوری های برتر به ویژه در تولید نرم افزار مربوط می شوند.موضوع کلی فعالیت شرکت های دانش بنیان، تجاری سازی یافته های پژوهشی و افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها و واحد های پژوهشی است.

 

یک شرکت دانش بنیان از لحاظ ماهیت هیچ تفاوتی با شرکت های دیگر ندارد، فقط محصولات اینگونه شرکت ها با نوآوری و تکنولوژی های جدید تولید می شوند.این شرکت ها توسط معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری و کارگروه تشخیص و ارزیابی صلاحیت بر اساس استانداردها و دستورالعمل های موجود بررسی می شوند و بر پایه نوع محصول و با حوزه خدمات آن ها به عنوان شرکت دانش بنیان تایید اعتبار می شوند و یک کد ویژه دریافت می کنند.شرکت های دانش بنیان، برای تولید، بازاریابی، تبلیغات، فروش و جذب مشتری توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و کریدور صادرات محصولات دانش بنیان این معاونت حمایت می شوند.

• مزایای ثبت شرکت دانش بنیان :

شاید یکی از مهم ترین مزایای شرکت دانش بنیان، عقد قرارداد بدون نیاز به حضور در مناقصه ها است.

معافیت مالی:

با توجه به تعریف شرکت دانش بنیان این موسسات پس از گذشت 15 سال از صدور مجوز شرکت، از پرداخت های مالی زیر معاف خواهند بود.

– پرداخت مالیات های مستقیم

– عوارض

– سود بازرگانی

– حق گمرکی

تسهیلات مالی:

پس از ثبت شرکت دانش بنیان معمولا اخذ تسهیلات مالی قدم بعدی است.

صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت خدمات رسانی بهتر شرکت ها را به دو دسته نوپا و غیر نوپا تقسیم بندی کرده است.

لیزینگ محصولات دانش بنیان:

در صورتی که کارگزاران مرکز فن بازار ملی ایران، توانمندی خریداران محصول و فروشندگان را تایید کنند، شرکت های دانش بنیان می توانند از این مزایا استفاده کنند.

کسری خدمت نظام وظیفه:

هر شرکتی که در اظهارنامه مالیاتی آن فروش کالاها و خدمات دانش بنیان ثبت شده باشد، می تواند ازیک نفر سهمیه کسری نظام وظیفه برخوردار باشد.

دوره های آموزشی:

معاونت علمی و فناوری به منظور آموزش و توانمند سازی مدیران و کارآفرینان، دوره آموزش برگزار می کند.این دوره ها در حوزه کسب و کار و با تخفیف 60 درصدی برگزار می شود.

مزایای شرکت دانش بنیان تنها فرصتی برای رونق کسب و کار است؛ بدین امید که این فرصت برای تمامی شرکت ها و موسسات ذی نفع ایجاد گردد.از جمله شاخص های عمومی این است که حداقل دو سوم از اعضای هیات مدیره شرکت بایستی حداقل دو مورد از شرایط ذیل را احراز کنند.

• شرایط لازم برای ثبت شرکت های دانش بنیان :

اعضای هیات مدیره باید :

 

دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده داخلی یا یک اختراع بین المللی مرتبط با حوزه کاری شرکت باشند.

حداقل دارای مدرک کارشناسی باشند.

حداقل دارای 3 سال سابقه فعلیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.

حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت، ناشی از فروش فناوری، کالا و یا خدمات دانش بنیان ( شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالاهای دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان) آن شرکت از طریق قرارداد باشد.

سابقه بیمه پرداختی برای حداقل 3 نفر از کارکنان تمام وقت شرکت، حداقل 6 ماه باشد.

• مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت دانش بنیان :

_ تصویر آگهی رومه رسمی شرکت

_ فتوکپی شناسنامه و کارت ملی اعضاء هیات مدیره شرکت

_ آخرین لیست بیمه شرکت و خلاصه وضعیت حقوق دستمزد و مزایا

_ آخرین اظهارنامه مالیاتی ارسال شده به سازمان امور مالیاتی کشور

_ کپی مدارک تحصیلی اعضاء و مؤسسین

_ فتوکپی اظهارنامه یا شرکت نامه شرکت دانش بنیان

_تصویراساسنامه شرکت

_ رزومه شرکت

• چگونگی ایجاد شرکت های دانش بنیان :

دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی پس از تصویب امکان تاسیس شرکت های دانش بنیان در آیین نامه مالی و معاملاتی خود در هیأت امنا، می توانند شروع به تشکیل شرکت های دانش بنیان نمایند.هر شرکت دانش بنیان به پیشنهاد تعدادی از اعضای هیات علمی و تصویب دانشگاه یا واحد پژوهشی تاسیس خواهد شد و یا توسط دانشگاه و واحد پژوهشی به اعضای هیأت علمی پیشنهاد می شود. دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی به صورت های زیر می توانند در شرکت های دانش بنیان سهام دار باشند :

– به جهت اعتبار دانشگاه یا واحد پژوهشی، بخشی از سهام شرکت دانش بنیان به نام دانشگاه یا واحد پژوهشی می شود.( حداقل 5%)

– به دلیل استفاده از مورد یا موارد مشخصی از یافته های پژوهشی دانشگاه یا واحد پژوهشی در شرکت بخشی از سهام شرکت با توافق سهامداران دانشگاه یا واحد پژوهشی و دیگر سهامداران حقیقی یا حقوقی ( به نام دانشگاه یا واحد پژوهشی می شود). در هر مورد استفاده بنا بر ارزش موضوع استفاده شده، سهام مربوطه می تواند از 1 تا 100 درصد باشد.

– به علت سرمایه گذاری مستقیم دانشگاه، بخشی از سهام شرکت دانش بنیان به نام دانشگاه است.( درصد متناسب با میزان سرمایه گذاری است).

– به جهت خدمات دیگری که دانشگاه به شرکت دانش بنیان ارائه می دهد، بخشی از سهام به نام دانشگاه می شود.(متناسب با میزان خدمات).

– اگر شرکت دانش بنیان دولتی باشد، بدون نیاز به ارائه هیچ خدماتی حداقل 50 درصد سهام به نام دانشگاه یا واحد پژوهشی است.

– هر دانشگاه در سال نخست می تواند یک شرکت مادر تخصصی راه اندازی کند.

– ایجاد این شرکت ها با همکاری شهرداری ها یا مشارکت دانشگاه های منطقه در اولویت می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس حاصل فرمایید.


دیجیتالیها

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : شرکت ,دانش ,بنیان ,دانشگاه ,پژوهشی ,حداقل ,دانش بنیان ,شرکت دانش ,واحد پژوهشی ,باشند حداقل ,اعضای هیات ,باشند حداقل دارای
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود هالیوودی3 حرف دل وقت سفارت ایتالیا قراخیل نیوز فروشگاه جواهرات پروکسی تلگرام آموزش مداحى عالمانه دانلود آهنگ fatimamode Bookmarks | Literature